Triggerpoints


Kleine verkrampingen die pijn veroorzaken

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen in de spier, die niet alleen pijn in de spier zelf veroorzaken, maar ook in de nabij gelegen zenuwbanen en lichaamsdelen. Ze kunnen ontstaan door tal van oorzaken, zoals stress, overbelasting, verwondingen, alcohol of chemische stoffen.

Veel soorten pijn komt voort uit Triggerpoints

Triggerpoints veroorzaken hoofdpijn, pijn in nek en kaak, pijn in de onderrug, tennisarmen en carpaaltunnel syndromen (RSI). Ze zijn de bron van de pijn in gewrichten, zoals de schouder, pols, heup, knie en enkel, die zo vaak wordt aangezien voor artritis, tendinitis, bursitis en letsel aan de gewrichtsbanden.
Triggerpoints veroorzaken ook andersoortige symptomen, zoals duizeligheid, oorpijn, sinusitis, misselijkheid, maagzuur, hartritmestoornissen, pijn aan de geslachtsdelen en gevoelloosheid in handen en voeten.
Ook pijn in benen, voeten en enkels kunnen afgeleide pijn zijn. Gewrichtspijnen, bijvoorbeeld in de polsen, ellebogen, schouders, knieën en heupen, zijn bekende symptomen van triggerpoints. Zelfs fibromyalgie kan zijn oorsprong hebben in triggerpoints.

Eenvoudig te vinden en te verhelpen

Gelukkig kennen de symptomen die door triggerpoints worden veroorzaakt, voorspelbare patronen. Als je weet waar je zoeken moet, zijn triggerpoints gemakkelijk te vinden en uit te schakelen. De meeste problemen kunnen in drie tot tien dagen worden geëlimineerd. Zelfs langdurig chronische klachten kunnen in minder dan anderhalve maand aanzienlijke verbetering geven.

MAAK EEN AFSPRAAK VOOR EEN BEHANDELING Uw triggerpoints laten behandelen? Maak een afspraak via het contactformulier.

Contactgegevens

  Verlengde Visserstraat 7a, Groningen, Nederland

  +31 6 12 08 58 27

   svendoensen@profitis.nl

   of vul het formulier in op onze contactpagina

  KvK nummer: 60455039

Onze Fit Pakketten

Basis Pakket | Gratisaanmelden

Pro-Plus | € 5,99 per maand of € 25,99 per jaar |  aanmelden

Master Pro-Plus | 69,99 per maand |  aanmelden

Nieuwsbrief